Det fixar sig kanske

Ännu en skilsmässoblogg blev det i bloggvärlden. Det handlar om min skilsmässa.

Tonåring

Publicerad 2015-06-23 06:43:21 i Allmänt,

Nu är det snart dags att åka iväg på den enda lilla sommarsemester jag har råd med. Vi åker till Stockholm och sover en natt på hotell. Vi ska på Grönan och sen nåt museum dagen efter och så lite shopping. Kan bli kul, men så har jag en tonåring hemma som absolut inte vill. Eller vill och vill, men hon tror att Grönan ska bli skittråkigt med sina syskon bara. Och jag vill inte ha med någon kompis för jag har inte råd att bjuda en massa. Jobbigt läge! Och vem pratar man med om sånt? Känner mig ensam i mitt föräldraskap många gånger. Önskar att det fanns någon att dela med, men det finns det inte just nu så jag får lösa allt själv. Det är även lite trist att vara ensam med semestern. Att inte ha någon att prata med och dela vuxna värderingar. Kanske kommer vi närmare varandra, tonåringen och jag, men det stora tonårsegot står i vägen tyvärr. Jag är ändå nöjd att jag faktiskt har pengar att göra något med barnen. Nu ska jag spara till en resa till England nästa år. Kanske kan jag ha råd att ta med barnen dit. Hoppas! 


Kommentarer

Postat av: Joline

Publicerad 2015-06-25 07:07:16

Oj, ja tonåringar är svåra! Jag jobbar inom socialtjänsten med ungdomar och oj va svårt det kan vara för föräldrar! Det känns som att man aldrig kan göra rätt men det är en kritisk tid och det gäller att ha tålamod. "De är inte som de det ska där uppe" och det kan låta hårt men ungdomar har sämre förmåga att se konsekvenser och sammanhang än barn! De kan bli fruktansvärt självcentrerade men det är en del av frigörelseprocessen! Kämpa på! Allt gott du "investerar" i dina barn nu kommer du ha igen i framtiden.

Svar: Ja, verkligen självcentrerad, och ibland så himla gullig!
Det fixar sig kanske

Postat av: Teresa

Publicerad 2015-06-25 23:30:13

Hej
Sök bidrag ur fonder och stipender det jag gjorde jag
Fick ganska mycket pengar faktiskt 😃
Kommunen, majblommefonden och svenska kyrkan är toppenbra att söka ur
Kram och lycka till

Postat av: Teresa

Publicerad 2015-06-25 23:30:35

Hej
Sök bidrag ur fonder och stipender det jag gjorde jag
Fick ganska mycket pengar faktiskt 😃
Kommunen, majblommefonden och svenska kyrkan är toppenbra att söka ur
Kram och lycka till

Svar: Hej, så långt har jag inte ens tänkt. Ska definitivt kolla upp! Tack för tipset!
Det fixar sig kanske

Postat av: Bea

Publicerad 2015-07-19 21:21:00

Sluta hoppas. Bestäm dig för att det ska gå. Och var realistisk såklart. Kolla upp vad resan skulle kosta och hur mycket du kan lägga undan varje månad (om inget oväntat händer) Då har du svaret på om ni kan åka till England snart eller kanske om två år. Men att hoppas är inte tillräckligt.

Svar: Ja, kollade upp vad resa skulle kosta, så sparar vi. Det går nog om vi snålar lite. Är fortfarande lite ovan att vara själv med allt planerande.
Det fixar sig kanske

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Det fixar sig kanske

Jag är på väg att skilja mig. C har bestämt sig för att hans kärlek inte finns längre för att kunna vara kvar i vårt äktenskap. Skilsmässa är ett faktum. Det här är min sanning.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela