Det fixar sig kanske

Ännu en skilsmässoblogg blev det i bloggvärlden. Det handlar om min skilsmässa.

Nyårsfunderingar

Publicerad 2014-12-31 16:15:00 i Allmänt,

Alltså vilket jäkla skitår det varit när man ser tillbaka! Nu ska nästa år jävlar anamma bli bättre. Hittade en bild på facebook:
 
och den tänker jag följa. Ska inte grotta ner mig i det dåliga och eftersom jag så här har lite svårt att hitta något positivt så blir det en kort lista.
 
Ska fira nyår ensam med två av barnen. E ska iväg till sin bästis och en kompis till och så ska de äta mat och fira ensamma. Och bästisens mamma kollar dem med jämna mellanrum. Tur! Känns lite tråkigt att sitta ensam dock! Känner mig som en looser när alla andra har någon att fira med sen flera år och här sitter jag helt ensam. En av mina kompisar är också ensam, men våra barn går inte något vidare ihop + att det finns diagnoser som försvårar det sociala samspelet, så det funkar inte heller. Att C ska iväg och ha jättetrevligt gör att jag blir avundsjuk så klart.Jag blir avundsjuk på att han blir inbjuden och att jag inte har någon som bjuder in mig. Jag måste verkligen bjuda till så jag får igång ett socialt liv. Men hur skaffar man nya vänner i min ålder? Jag vet att jag borde göra något, men jag gillar att träna och där träffas man bara ytligt och pratar när man är där, och sen inget mer. Och jag har inte råd just nu att börja rida, det är nämligen något som jag verkligen skulle vilja göra. Eller så tar jag mig råd i höst, att jag sparar pengar noggrant så jag kan betala avgiften....så ska jag göra! I höst börjar jag rida! Ja, då kanske jag kan hitta kompisar i ett hästgäng. Jo, jag har ju ridit förr så jag kan nog hoppa in i gruppen som är på lördagar samtidigt som M och timmen före E.

40-årskris

Publicerad 2014-12-30 20:17:54 i Allmänt,

Jag ha ju hela tiden känt att det varit någon slags kris i Cs liv. Han har ju vägrat den tanken. Tydligen finns inte 40-årskris på hans språk, eller så vill han bara inte att det ska vara en. Men ju mer vi är ifrån varandra märker jag att det han gör är att han satsar på sig själv och skapar kontakter och fixar aktiviteter. Det är så klart tråkigt att han var tvungen att skiljas för detta. Värst är att jag fortfarande vill ha honom, trots att han varit så tydlig med att hans känslor är slut. Jag får nog lov att gå vidare. På sätt och vis gör jag det och tänker nu att kanske är det mer att jag inte vill skiljas från att ha någon? Är det så? Jag börjar som så egna tvivel över mina känslor. Än är jag säker på att jag vill att det ska vara vi. Skulle bli så glad om han kom tillbaka, men så tänker jag...är det bara för vanans skull? Är det bara drömmen jag är kär i? Är det verkligen den verkliga C jag vill ha? Jo, just nu vill jag det. Allt detta velande är väl psykets sätt att göra sig av med känslorna för C. Tänk vad starka vi kunnat bli om han kämpat och inte slutit sig i sig själv under vår kris. Hoppas han mår bra i alla fall, det gör inte jag, fast bättre, lite bättre. Nu tar ångesten över att inte ha barnen hos mig över. Tyvärr kommer den smärtan att överspegla smärtan över att ha förlorat C och det gör ju honom lite mindre viktig. 


Fikaträff

Publicerad 2014-12-30 06:57:41 i Allmänt,

Var iväg igår och fikade med en gammal pojkvän. Det var trevligt, och speciellt. Vi har inte setts nästan sen jag gjorde slut för siså där en hundra år sen, eller i alla fall nästan 20 år sen. Han var den jag varit tillsammans med längst efter C; ca 3,5 år var vi ihop. Nej, det blir ingen förälskelse i en gammal pojkvän för min del, vi är alldeles för annorlunda, men vänner kan vi vara. När jag åkte hem från fikat så insåg jag att om 20 år kanske det är lika med C. Han kommer att vara någon som jag känt en gång i tiden och som jag då inte kan förstå hur jag varit tillsammans med. Det känns lite ledsamt att tänka så, samtidigt som att det skulle vara bra, då har jag ju kommit vidare. C måste jag ju dock ha kontakt med eftersom han är far till mina barn.
 
Apropå barn så kom det fram igår att E provat att röka. Sjutton, ungen är bara 13. Hon har även testat alkohol. Jag messade C och han ska ju så klart ha en massa konsekvenser hit och dit. Han får nog ha det så hos sig, jag klarar inte hans orealistiska konsekvenser och har aldrig gjort. Han tycker att jag ska ge honom rätten att bestämma sånt, eller att vi ska kompromissa. vi får väl se, jag bad honom att han ska tänka först. Och E, jo då, hon kommer att få höra idag också och fler dagar. Och sen en föreläsning kommer ju från C också. Känner ju till dem, har ju fått höra själv. Ibland är det bra saker som känns bra att höra, men många gånger alldeles för långt och man får absolut inte avbryta, fast han får. Jag vill att E ska våga säga sådana saker och annat till mig utan att behöva gömma saker för att hon är rädd att inte få göra saker, eller andra konsekvenser som är på tok för stora. Nej, så klart hon inte kommer undan, men det var ju ett tag sen, och då är det ju konstigt att ge konsekvensen nu. Och jo, jag har varit 13 själv en gång och nä, jag testade inte alkohol, men hade ju kompisar som gjorde det och som är ok nu.
 
Och en sak till som irriterar mig, jag har ju hört på Cs prat om goda relationer osv till förbannelse och tänkte att det är väl ok att han är här ensam med barnen när jag fikar. Nu idag upptäckte jag att det fattas saker i kökslådan. Men varför göra så utan att säga något. Jag får ju knappt komma hem till honom och han tar sig rätten att gå och rota i mina lådor. Vad irriterad jag blir. Vad tog han mer? Jag messade men vet ju att han inte svarar ärligt utan bara ljuger och ljuger så varför jag frågar vet jag inte ens. Kanske finns det en förhoppning om att han ska vara ärlig denna gång? Varför kan jag inte bara sluta tycka om honom? Klart jag fattar att det tar tid och att sådana saker som att gå och rota hos mig och alla lögner hjälper till att bli av med känslorna.
 
 

Om

Min profilbild

Det fixar sig kanske

Jag är på väg att skilja mig. C har bestämt sig för att hans kärlek inte finns längre för att kunna vara kvar i vårt äktenskap. Skilsmässa är ett faktum. Det här är min sanning.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela