Det fixar sig kanske

Ännu en skilsmässoblogg blev det i bloggvärlden. Det handlar om min skilsmässa.

House of Cards.

Publicerad 2015-02-27 23:26:19 i Allmänt,

Jag och C började kolla på House of Cards tillsammans. Ikväll såg jag senaste säsongens första avsnitt själv. Tråkigt. Jag har velat skicka ett sms, men har inget att skriva.  Jag har dessutom tänkt på kyssar och kel och sex med C, och börjar känna mig lite obekväm med tanken. Börjar med andra ord distansera mig mer och mer. Och tänker att det är tur jag inte har Frank och Claires äktenskap. 
Diverse tankar

Publicerad 2015-02-27 06:01:31 i Allmänt,

Pratade med C igår. Han bara avslutade ett samtal i tisdags. Mitt i en mening från mig. Han skulle ringt på onsdagen men det blev igår. Vi pratade om tvätten och så klart han tyckte det var onödigt att jag klagat. Han ville dessutom komma överens om att vi inte skulle bråka så. Men då sa jag stopp. Det har varit mycket så mellan oss; att han ska bestämma hur våra samtal ska vara. Men det är jobbigt eftersom det inte är jag. Visst, jag kan lägga band på mig men jag måste också få visa hur jag känner och få explodera. Har tänkt på att hans rädsla för mina explosioner har kvävt en viktig del i vårt förhållande. Om vi inte bråkat om formen av utbrott som ju blir ett angrepp på mig personligen och inte den saken vi bråkat om egentligen, skulle vi kanske även kunnat haft bra samtal efter bråken. Men jag har ofta känt mig som anklagad i våra bråk. Det har ofta handlat om hur jag pratar och säger saker, inte om det vi bråkat om. Nu är det slut med det. Jag är jag och jag ska jobba med mig, men utan att C får vara med och förminska mitt sätt i konflikter. 


Kollegialt lärande?

Publicerad 2015-02-25 23:15:44 i Allmänt,

Idag var jag på kurs. Jag åkte dit tillsammans med en kollega. På vägen dit började hon fråga lite diskret om min skilsmässa, för att komma fram till att berätta att hon ev tänkt på att skilja sig. Grejen var dock att det var hon som var den som tog initiativet till detta. Åh, jag förstod hennes mans reaktioner så väl, och sa det till henne. Det är ju stor skillnad mellan att lämna och bli lämnad.  På nåt sätt förstod jag C lite mer, hur han hade det när han gick runt och tänkte i somras. Så är det för min kollega just nu. Hon frågade även en hel del om hur det är att leva ensam och hur man klarar sig. Nu har vi väldigt olika liv, då hon är lite äldre än mig och har utflugna barn, och därmed blir ensam hela tiden, medan jag har barn hos mig varannan vecka. Jag vet inte om det vi pratade om fick henne något klokare, men det är sorgesamt att hon ger upp och lämnar sin man. Det är sorgesamt att hon inte får information om hennes mans reaktioner. 

Lite gladare blev jag av att få en fin kommentar om en tröja jag hade på mig idag på kursen. Den grågröna jag visade här för några veckor sedan från house of lola. Kul. Är inte van vid att få det av okända personer. 

Om

Min profilbild

Det fixar sig kanske

Jag är på väg att skilja mig. C har bestämt sig för att hans kärlek inte finns längre för att kunna vara kvar i vårt äktenskap. Skilsmässa är ett faktum. Det här är min sanning.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela