Det fixar sig kanske

Ännu en skilsmässoblogg blev det i bloggvärlden. Det handlar om min skilsmässa.

Drömma

Publicerad 2015-03-30 22:49:47 i Allmänt,

Jag drömde i natt om vårt äktenskaps slut. Det var en skitjobbig dröm och jag var helt slut i morse. Drömmen har följt med mig hela dagen på något sätt. Inte negativt utan mer som en känsla av avslut. Förstår att jag bearbetar på nätterna, och det är bra. Nu har jag lov och kan ta det lugnt med jobb och då har väl hjärnan tid med att jobba, så klart. 

Lov, och jag äter fel. Jag vill ju gå ner, men kommer ju att gå upp. Måste skärpa till mig i morgon och resten av veckan. Det blir mest grönsaker i morgon bestämmer jag! Tur att vi ska till Burger King....fast jag är ju mer förtjust i McDonalds så det går nog bra. C gillade BK bättre, men han är ju inte med i bilden längre. Hela jag förstår nog snar, och när det förbaskade märket på fingret försvinner är jag klar med C. 


Bio

Publicerad 2015-03-29 17:29:56 i Allmänt,

Har varit på bio med bästa M och sett Home. Så himla trevlig film, sorglig och glad och, mysig kanske är rätta ordet. Jag älskar verkligen att gå på bio. Vilken skillnad det är på filmerna när man ser dem på bio och inte hemma i soffan. Jag önskar att C tyckte lika. Han gillar väl att gå på bio, men kan lika gärna se dem hemma, eller det är vad han sagt till mig. Dessutom tittade han på dem på nätet så han hade sett alla filmer direkt och vad var det då för mening att se dem med mig på bio. Jag önskar att jag hade någon att gå på bio med, det saknar jag verkligen. Nästan alla filmer blir bra på film. Efter filmen kan man ta en promenad hem och prata om filmen, eller stanna en stund och ta ett glas någonstans och prata och sen gå hem. Så gjorde aldrig vi. På bion ville C alltid sitta ensam, typ, fast bredvid så klart. Jag gillar att hålla handen och gosa, men C ville hålla sig i sin stol och koncentrera sig på filmen, och sen snabbt hem. Inte gillade vi samma filmer heller. Nä, det var nog dömt att misslyckas, vårt förhållande.
 
Pratade med en mamma i stallet. Vad lite man vet om folk. Hon och hennes man hade separerat något år och sen flyttat ihop igen. Om det var bra igen? Nja, ska inte lämna ut här, men det lät så där...Styra

Publicerad 2015-03-28 06:46:12 i Allmänt,

Jag blir anklagad av C för att försöka styra honom. Att jag medvetet styr honom är inget jag gör, däremot är jag van att leda. Jag är lärare och leder min klass i deras vardag, och även i andra uppdrag leder jag. Jag leder även mina egna barn, och hemmet. Det blev så att jag även fick ta en ledande roll hemma när C kom till Sverige, och den rollen har jag kvar i just vårt förhållande. Problemet är att C också egentligen är en ledare, och som ledare vill även han leda. Två ledare i ett förhållande är inte lätt, särskilt som ingen av dem vill backa från sin position. Att vi heller aldrig hade en stabil grund att stå på gjorde att allt föll och att jag nu blir anklagad för att försöka styra C. Nej, det gör jag verkligen inte, men nu är jag själv och då vill jag ha mycket på mitt sätt när barnen är här. Självklara saker tycker jag, som läggtider, kläder och andra rutiner. Inte alls självklart tycker C. Det vittnar barnen om när det kommer tilm vanor och rutiner. Jag förstår självklart att vi måste göra olika. Jag backar där, men jag kan inte backa från ledarrollen, den finns hos mig. Storasyster och uppväxt med en en ensamstående mamma så är det djupt inrotat i mig, och så får det vara. Jag kan ändra mig, men har inte viljan. Inser så klart att detta är en av rötterna till det totala haveriet som blivit för oss där vi inte kan prata om något utan att bråka. Sist skrek C åt mig i mobilen så jag blev tvungen att lägga den ifrån mig och göra något annat under tiden. Hör och häpna, men jag känner mig lugn, och tänker förbli det. Ska vara en bra ledare, en som visar vägen till hur man är, en som styr utan att bli provocerad. 
Om

Min profilbild

Det fixar sig kanske

Jag är på väg att skilja mig. C har bestämt sig för att hans kärlek inte finns längre för att kunna vara kvar i vårt äktenskap. Skilsmässa är ett faktum. Det här är min sanning.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela