Det fixar sig kanske

Ännu en skilsmässoblogg blev det i bloggvärlden. Det handlar om min skilsmässa.

Körkort och bil

Publicerad 2014-10-31 18:55:00 i Allmänt,

Det här med bilen är en evig historia hos oss. Det är det slut med nu. Jag själv har inget körkort och därför faller det sig naturligt att C tar bilen. Hur länge den nu håller... Är det något han är dålig på så är det att hålla bilen hel. Mest på grund av att han bara kör och aldrig servar den. Han lämnar knappt in för besiktning heller. Eller jo, men det brukar ta ett tag och några ombokningar. Vår förra bil var så slut att den fick lämnas till skroten.
 
Nu då, hur ska det gå nu? Ensam med tre barn så måste jag ha ett körkort i alla fall. Det har jag insett. Det är lite att fixa med. Tyvärr har jag ju nu ingen att köra med. C är alltid så negativ när jag för på tal att ta körkort. Han säger att så klart han kan hjälpa till, men att det kommer att ta tid för mig, att det kanske är bäst att börja senare i vinter, eller vår kanske. Jag vet inte, men jag vill ju kunna köra året om så jag måste ju bara starta. Har skickat in papper men måste beställa synundersökning.
 
Hur blir det i sommar utan bil? Det blir inte mycket bad i sjö mao. Om vi inte kan ta bussen. Vi får se hur vi ska göra. Jag skulle vilja åka på semester oxå med barnen. Men vart? Utan bil är det tuffare för man kan ju inte gå så långt med packning.
 
Bil måste jag ha, och körkort. Det får bli av ihopsparade pengar. Jag har lärt mig min läxa.
 
 
 

Ekonomi

Publicerad 2014-10-30 23:09:29 i Allmänt,

Vår ekonomi har alltid varit kass. Först och främst för att C inte hade någon inkomst när vi först kom till Sverige. Men sen fick han jobb och inkomst ganska snabbt ändå. Tyvärr så ville C leva på en högre nivå än vad vi hade råd med. Det var svårt för mig att stå emot och jag hakade på det tåget. Det betyder att vi har haft en massa smålån och krediter. Vi har haft det svårt ekonomiskt trots att C haft två jobb. Att inte ens kunna åka på semester har varit hemskt, särskilt för barnen. 

Idag har jag tagit tag i min ekonomi. Nu ska jag få ordning i alla fall. Hade bokat tid på banken för en genomgång. Ska även på kommunens rådgivning nästa vecka för att få hjälp att styra upp så jag klarar mig. Känner att jag blir orolig för hans ekonomi, men nu är det inte mitt problem längre. Inte på samma sätt. Min ekonomi oroar mig också. Ska jag klara mig med min dyra hyra? C har sagt att han ska hjälpa men jag känner redan att det kommer små förändringar i attityd.  Vi har aldrig kunnat prata ekonomi heller. Det är svårt. C har nog inte varit ärlig någon gång med hur mycket han tjänar och vi har aldrig satt oss ner och tittat igenom ekonomin tillsammans. Nu blir det bara jag och mina pengar.

Det har alltid varit jag som varit den praktiska i detta med ekonomi, och då är jag ändå helt oekonomisk. Måste ta tag i mig, precis som jag gjort med vikten en gång (berättar om min viktresa i ett annat inlägg). Ska ha en buffert om ett år. Och en ny tjänst med bättre lön. Två mål! 

Konflikthantering

Publicerad 2014-10-29 16:22:29 i Allmänt,

Igår på jobbet hade vi utbildning i konflikthantering. Eller egentligen är det för att få ihop arbetsgruppen, men denna gång handlade det om konfliker. Vi har tidigare tagit reda på vilken sorts person vi är via ett schema, Strength Deployment Inventory (SDI). Väldigt intressant första gången, men denna gång var det som att få alla knasiga konfliktmönster bekräftade. Och att dessutom få verktyg utifrån vem man är. Tänk om vi hade fått detta i vår rådgivning som par. I den fick vi inga verktyg alls att arbeta med utan satt mest och slängde saker på varandra och rådgivaren sa att vår svårighet var att kommunicera, men sen var det inte mycket mer med det. Det vi sa där hade vi oftast redan pratat om hemma. Jag saknade verkligen verktygen för att komma vidare, men det kanske man inte får via traditionell rådgivning. Hur som helst, här fick jag reda på hur jag reagerar, även om man får ta det med en liten nypa salt.
 
Jag gillar mest avdelningen "Att hantera dina styrkor" och där det beskrivs hur man bli om de överdrivs och hur man blir. Jag känner igen mig i mina. Jag är en Analytisk - självständig person.
Försiktig - misstänksam
Reserverad - kall
Metodisk - Rigid
Analytisk - Petig
Principfast - Omedgörlig
Rättvis - Okänslig
Uthållig - Envis
 
Jag måste erkänna att jag inte alltid är en trevlig person, och i min och Cs konflik är jag verkligen inte trevlig. Där kommer alla mina sämsta sidor fram just nu. Och jag hamnar dessutom i en annan personlighetstyp, nämligen den som är resultatorienterad - styrande... och där är det ännu värre när styrkorna överdrivs i konflikter.
 
Intressant var också när hon som höll i föredraget berättade om de olika nivåerna i observerbart beteende i konflikt. Herregud, hon kunde pratat om mig. Det fanns tre nivåer och i mina typer så var jag på nivå 3, för att skydda min självkänsla. Måste jobba på detta.
 
Varför får man inte verktyg vid en rådgivning är dock min största fråga och jag tror faktiskt att jag måste skriva och fråga varför man inte får mer verktyg. Just nu är jag så att jag skyller på rådgivningen och tycker att det är deras fel.  Intellektet vet att det inte är sant, men känslan vill att det ska vara någon annans fel, inte mitt och vårt fel.
 
 

Om

Min profilbild

Det fixar sig kanske

Jag är på väg att skilja mig. C har bestämt sig för att hans kärlek inte finns längre för att kunna vara kvar i vårt äktenskap. Skilsmässa är ett faktum. Det här är min sanning.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela