Det fixar sig kanske

Ännu en skilsmässoblogg blev det i bloggvärlden. Det handlar om min skilsmässa.

Spanska

Publicerad 2015-01-31 06:48:30 i Allmänt,

Vår stora tjej har bestämt sig för att hoppa av spanskan i skolan. Hon har det tungt och det är jobbigt för henne i skolan. Jag förstår att hon har velat haft spanskan kvar eftersom C är från Chile och hela hans familj är kvar där. Jag tycker det är så synd att hon inte kan spanska alls, och inte de andra barnen heller. Jag hade önskat att C skulle ha pratat spanska med barnen från början, men han har som inte klarat av det. Han och jag pratade engelska i början, inte ens vi pratade spanska....och sen övergick han till svenska. Jag vet inte hur många gånger jag har hört honom säga att han ska prata spanska med barnen, men så blir det aldrig. Nu senast var det när han flyttade. Han sa att "Nu ska jag prata spanska med barnen här hemma så de lär sig att höra och lite ord". Tror inte han pratat ett enda ord. Nu är det mao kört för E. De andra två kanske kan lära sig i skolan. Ska E lära sig måste hon ta tag i det när hon blir äldre, kanske åka iväg utomlands och plugga eller nåt. Tycker det är synd, de hade fått ett språk gratis. Detta är så typiskt C. Han säger att han ska göra saker, men sen blir det inte av. Han glömmer och jag tycker det är ren nonchalans av honom. Men detta med spanskan kan jag inte göra något åt, så det får bli något mellan honom och barnen när de blir äldre och kommer att fråga och kanske ifrågasätta.
 
Tror att det blir ett mindre stressmoment för E i alla fall i skolan och då kanske betygen höjs i de andra ämnena och då har hon tjänat på att ta bort spanskan rent skolmässigt. Man kanske kan välja till det i gymnasiet igen, vem vet, så kunde man ju på min tid.

Fördröjd skilsmässa

Publicerad 2015-01-30 05:40:51 i Allmänt,

När jag kom hem igår låg det två brev från tingsrätten i brevlådan. Ett till mig och ett till C. Nu, tänkte jag, nu är det på gång. Men tji fick jag. C hade inte betalt! Det drar ut på saken ännu längre och det blir ännu jobbigare, i alla fall för mig. Han sa att han hade betalt, men sen säger han att han gjorde det igår.  Jag fattar inte vad han håller på med? För mig är detta jobbigt, men för honom verkar det bara vara nåt praktiskt och då tar det tid för honom. Att sånt påverkar mig negativt har han svårt och se, har alltid haft svårt att se. Han brukar skylla på att man är sån i hans kultur, och att vi svenskar är så, jag vet inte, fyrkantiga. Men det stämmer sjutton inte, det är hans personlighet som är detta med att dra ut på saker, och ekonomiska saker allra helst. Hur som helst, jag får nog vänta nån månad till på att bli skild. Jag vill inte skilja mig, men han är tvärsäker så då kan det ju lika bra ske snarast tycker jag. 


Löss

Publicerad 2015-01-29 05:55:50 i Allmänt,

Så kom barnen. De är hos mig från tisdag till onsdag nästa vecka efgersom C jobbar kväll. M kom med sällskap. Hon sa att det kliat en massa i huvidet och att hon trodde det var nåt. Kammade håret på henne och hittade några löss. Stora rackare och även gnetter hade hon. Letade reda på lusmedel och försökte behandla. Hon klagade fortfarande att det kliade så igår kväll behandlade jag igen. Jäkla löss! Kammade först och hittade EN stor lus. Det var kanske den som bets? Ringde en vän som har råkat ut för mycket löss och fick lite experthjälp av henne. Tur vänner finns! Nu tror jag att lössen är borta, men ska kamma varje dag, det blir fläta och på tisdag behandlar vi igen! Hoppas det är borta sen. Tur att M inte tyckte det var alltför jobbigt. Blev det mest välkammade håret i kvarteret i alla fall. 
Om

Min profilbild

Det fixar sig kanske

Jag är på väg att skilja mig. C har bestämt sig för att hans kärlek inte finns längre för att kunna vara kvar i vårt äktenskap. Skilsmässa är ett faktum. Det här är min sanning.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela